#metoo – blir det tyst igen?

 

Vi har just bevittnat en revolution i svenskt arbetsmiljöarbete

I decennier har det pågått viktiga insatser med målet att skapa trygga arbetsplatser. Projekt har startats, seminarier har hållits, utbildningar … och lagar har stiftats. Men när rädslan styr gäller inga lagar. Missriktade skamkänslor och fruktan för repressalier har gjort att maktmissbruk kunnat fortsätta.
Så kom #metoo-kampanjen och lyfte på locket. Tack vare modet hos i första hand många kvinnor men även män fick arbetsmiljön en uppmärksamhet som vi som engagerat oss i detta i decennier bara kunnat drömma om.

 

Så låt oss nu fortsätta…

En trygg arbetsmiljö betyder att vi bemöter varandra med respekt. Det innebär också att om något händer som inte bör hända så vågar vi prata högt och får stöd av kollegor, chefer och ledning.

 

Vi vågar prata om

Sexuella trakasserier på arbetsplatser
Jämställdhet
#Metoo
Strukturer
Attityder
Kön

 

Vi väcker engagemang…

Att visa respekt är att förstå att vi alla är olika, inte bara individer utan även organisationer. Därför har vi utbildningsmaterial som passar oavsett om ni har behov av en energigivande start eller vill ha hjälp med en mer långsiktig insats.
Vi ger er möjlighet att välja mellan föreläsningar, seminarier, workshops, professionell interaktiv teater, filmer som diskussionsunderlag och online-utbildningar. Det gemensamma för våra insatser är att de ger verktyg för att skapa en trygg arbetsmiljö.

Vi har 30 års erfarenhet och våra insatser designas och genomförs av beteendevetare och professionella skådespelare. Naturligtvis har vi gott om referenser, se dem här >

 

Vill ni veta mer?