Om Vardagens Kommunikationsakademi

Vardagens Kommunikations Akademi är vår nya webbplats för e-learning. Ett kunskapscentrum online där Catharina Nasenius tillsammans med Vardagens Dramatik ger kompletta webbkurser för ledarskap, medledarskap och personlig utveckling. Utbilda dig när och var du vill; Vardagens Kommunikationsakademi fungerar lika bra på dator som på mobil och surfplatta. Utbildningarna består av filmade föreläsningar och spelade scener och är lätta att ta till sig.

Med Catharina Nasenius

Catharina Nasenius har i mer än trettio år tillsammans med sitt team studerat och utbildat. Vardagens Dramatik har mött fler än 150 000 deltagare i seminarier över hela Sverige och har under 15 års tid regelbundet undervisat på ett av världens ledande ledarskapsinstitut. Deltagare vid dessa tillfällen var chefer från hela världen. Catharina har skrivit ett antal böcker och givit tusentals interaktiva teaterföreställningar och workshops.

 

Våra aktuella webbkurser

5 steg till ett Dreamteam – ledarskap för aktivt medarbetarskap

Efter att i mer än trettio år utbildat chefer, medarbetare och team har jag lagt märke till att många chefer är skickliga på att skapa tillit mellan sig och sina medarbetare, ja ofta till hela teamet. Samtidigt som det inom teamet finns missunnsamhet, konflikter mellan olika professioner och utanförskap. Hur kan det komma sig? Kan det bero på att de flesta ledarskapsutbildningar fokuserar på just det första men inte ger verktyg för det andra? Vad tror du? Jag bestämde mig i alla fall för att skapa en kurs som ger strategier som leder till att teamet fungerar som en helhet. Där dina medarbetare känner tillit till varandra, tar ansvar för det gemensamma uppdraget och inte bara sina arbetsuppgifter och där gamla revir inte är intressanta längre.
När du använder ”5 steg till ett Dreamteam” för att skapa en mer dynamisk, effektiv och rolig arbetsplats gör du något gott för arbetslaget, men även för andra. För vilken skillnad är det inte att få hem en partner, en mamma eller pappa som haft en bra dag på jobbet istället för någon som är frustrerad, ledsen eller arg.

Transaktionell Analys

Vet du om att du bara behöver behärska tre begrepp för att lyckas med din kommunikation, både på jobbet och privat?
Tre psykologiska jag-tillstånd som vi alla har inom oss och använder i vår kommunikation. När du har förstått vad de olika jag-tillstånden innebär och kan känna igen dom hos både dig själv och den du kommunicerar med så får du makt över din kommunikation. Ingen kan manipulera dig. Plötsligt förstår du vad som händer. Jag har länge använt mig av modellen. Redan i min första bok ”Vardagens Dramatik – en bok om arbetslivets psykologi” som publicerades för trettio år sen har jag ett långt kapitel om TA. Nu är det dags igen!

Extra Du – när du vill nå längre! Kommer under våren 2018

Att göra ditt bästa för att nå dit du vill kräver att du vet hur man gör sitt bästa. Det beskriver jag i detalj i den här kursen. Lär dig hur du formulerar det du vill uppnå. Hitta det mindset (sätt att tänka) som vägleder dig. Upptäck vilka egenskaper du behöver öva på. Förstå hur du får med dig samarbetspartners som du tar hjälp av. Och inte minst, hur du undviker att backa från dina drömmar,  kommer över osäkerhet och hittar din styrka. Den här kursen är mycket mer än en vägledning i hur du når längre – det är en resa i din personliga utveckling!

 

Tre olika alternativ

Vardagens Kommunikationsakademi erbjuder tre olika alternativ för sina webbkurser:
1. Enskild medlem
2. Anmäl ett stort antal ledare eller en grupp och få grupprabatt.
3. Vi skapar en anpassad utbildningsportal för just er organisation eller grupp.

 

Bonus, 2 dagars seminarium

Jag älskar onlinekurser, att kunna studera när jag vill och i princip var som helst. Jag har själv alltid en kurs på gång för att lära mig mer från människor vars erfarenheter och kunskap jag annars skulle ha missat.
Men det är också underbart att fysiskt träffas, få höra hur andra har löst sina utmaningar, få idéer och ja helt enkelt dela med sig. Så därför, som bonus, ingår det ett tvådagarsseminarium med mig och mitt team på Vardagens Dramatik. Det är inte nödvändigt att du deltar, du får i kursen exakt veta hur du ska göra, men att träffa andra som också använder Dreamteammodellen är fantastiskt.

Har du frågor eller vill ha direktkontakt med mig?

E-post: catharina@vardagenskommunikationsakademi.se