Ännu en intensiv vecka på Vardagens. Veckan började med 40 Coola Qvinnor kom till oss för att mingla och höra om “5 steg till ett Dreamteam”. Det var jätteroligt att få berätta om vår nya utbildningsportal och vår första webbkurs om att steg för steg skapa ett Dreamteam.

Dagen efter var det dags för interaktivt seminarium om ledarskap för 80 ledare. Ni vet hur det är: när man befinner sig i en position eller situation kan man känna sig totalt misslyckad och inkompetent. Befinner man sig på en annan position eller situation kan man känna sig framgångsrik och full av självförtroende. Samma personer förflyttar sig mellan vitt olika tillstånd. Utmaningen för ledare – och oss alla andra! – är att vidga förmågan att se till hela människan – begränsningar, förmågor, kompetens och utvecklingspotential. Det viktiga är att inte fastna utan hela tiden väga ompröva inlärda “sanningar” för att hitta nya vägar så att medarbetare kan förflytta sig och hitta sin fulla potential.

Efter ledarskapsutbildning åkte ett gäng ut till Ekerö. Medan några andra av oss reste vidare till Jönköping. Vi utbildade en kommun och en myndighet på två olika orter och i två olika teman: “Våga tala inför grupp” och “Bemötande”

En fantastisk arbetsvecka. Det är ett spännande liv vi lever. Jobb. Privat. Eller som en av Vardagens medarbetare så klokt uttryckte det apropå den gågna veckan: “Om jag kunde leva ut allt det goda som vi samtalar om under våra seminarier så skulle jag ha ett fantastiskt privatliv. Om jag kunde leva ut allt det goda som vi i vår familj samtalar och föra det vidare till mitt arbetsliv så skulle det… och ibland händer det faktiskt!”