Här om dan träffade jag en bekymrad chef. Han tyckte att de informella relationerna på avdelningen hade för stor betydelse. Jobbet blev lidande eftersom det pratades om varandra på ett sätt som inte skapade ett bra arbetsklimat. Nu skulle han få in en ny medarbetare och ville att den personen skulle få en fräsch start. Jag tipsade om vårt enkla och samtidigt effektiva ”Intro/smallchat samtal” som gör att en ny medarbetare inte blir en del av en gammal dynamik. Klicka på länken för att få veta mer; ladda ner ett utdrag ur min bok ”Det är först när du stannar upp som du är på väg”.
Jag berättade också att det var ett extremt effektivt sätt att minska de informella gruppernas makt om man införde det även i en existerande grupp. Att alla fick prata en stund med alla, 2&2, på avdelningen.
Jag tänker ofta på att det är det enkla som gör skillnad.

Tänk stort – ta små steg!

PS. Nu har vi öppnat möjligheten att köpa webbkursen ”5 steg till ett Dreamteam” igen.

———

Foto: Creative Commons